Views
2 years ago

2009-03

  • Text
  • Jaar
  • Januari
  • Schip
  • Binnenvaartkrant
  • Nieuwe
  • Binnenvaart
  • Schepen
  • Wensen
  • Behouden
  • Vaart

De Binnenvaartkrant 56

De Binnenvaartkrant 56 27 januari 2009 Wij feliciteren V.O.F. C.H. Adriaanse van harte met het ms Condor.

De Binnenvaartkrant 57 27 januari 2009 De Smaragd van het eiland DOOR JOHAN DE WITTE De in 1998 in Maasbracht gebouwde Stadspoort is in al haar facetten bijgeslepen tot Smaragd I. Een fraai gelijnd partyschip voor 250 gasten, waarvan het casco geen enkel deukje kent en het interieur plus keuken een eigentijdse refit in elke relevante discipline voor de partybusiness anno 2009 heeft ondergaan. Zodra de zon schijnt, wordt er nog een beschermlaag aangebracht die de uitstraling van de Smaragd zal accentueren. De Smaragd I, met zijn ligplaatst aan het Rotterdamse Noordereiland, is een schip met smoel. Alweer twaalf jaar bestaat Smaragd De Smaragd op zijn vaste ligplaats aan het Noordereiland. BV, en dat is in de branche niet onopgemerkt gebleven. Wie water en schepen waarderen kan, heeft reeds de herinnering van gezelligheid op de Smaragd I, de II met een capaciteit van 350 gasten of de ambiance van de kleine nummer III met twaalf gasten. Portugal Bauke en Hannie Boere delen aan boord de lakens uit, Bennie is kapitein en zijn zuster Silvia partymanager. Met een schoonzoon als kok en schoondochter in de bediening is het een onverslaanbaar familieteam. Saamhorigheid is het trefwoord. “Keihard werken, maar altijd leuk, daar gaan we voor.” De gewezen Smaragd I is op de rug van een carrier in Portugal gearriveerd, waar het schip zijn carrierre als partyboot voortzet. Bauke Boere: “De koper kwam zomaar aan boord lopen.” Zelf zocht hij half Europa af naar een geschikt vervangend schip, vond de Stadspoort en voer ermee naar het bedrijf van Rob Viergever in Ridderkerk. Op het plafond na ging de lounge er helemaal uit. Ramen werden groter en met timmerman Stui uit Hardinxveld-Giessendam (bekend van jachtbetimmeringen) haalde de familie Boere wat moois aan boord. “We hebben tegen voorman en houtkunstenaar Jaap Boon gezegd dat het mooier is dan we ons hadden voorgesteld”, aldus Bauke. Culinair feestje Met een druk op de knop komt de banketlift als een fontein omhoog uit de keuken. De splinternieuwe bar, met een ‘straatlengte’ kleurvariërende sfeerverlichting, is onweerstaanbaar uitnodigend. Inrichting en meubilair zijn ingetogen chic, warm en sfeervol, en dat geldt zelfs voor het vernieuwde trappenhuis. Een Rotterdams partyschip dat model staat voor ondernemersoriginaliteit. Rob Viergever realiseerde het stevige karwei voor zijn vaste klant, De banketlift. (foto’s Johan de Witte) zoals gebruikelijk volgens overeenkomst in kwaliteit en tijd. “Vers, fris, smakelijk en ongecompliceerd” zijn woorden die de Smaragd kok gebruikt voor de bereiding van een culinair feestje. Catering geheel vanuit eigen keuken, net als de regie. Niet alleen de 150 gasten op de open dag kwamen hier 16 januari op af, ook de gasten voor de benoeming tot Havenman het Jaar (Ben Vree van Smit International) waren reeds aan boord. Dat dit evenement al vijf jaar achtereen op de Smaragd plaatsvindt, is een mooie advertentie voor de bemanning. Er worden ook feesten en talentenjachten aan boord gehouden. Ook Gerrie Vos tekende al in de orderportefeuille voor een feest, waar de bevrachters zich vermaken met netwerken, dialoog en vanzelfsprekend plezier. Men kan zelfs aan boord trouwen, wat reeds drie maal gebeurde. Met volgens de informatie blijvend resultaat. De smaragd is dé gelukssteen voor op reis, die harmonie en innerlijk evenwicht bewerkstelligt, geestelijke groei ondersteunt en zijn drager duidelijk zicht c.q. inzicht geeft. Dit schip heeft natuurlijk niet zomaar een naam. Wij wensen familie Adriaanse een behouden vaart met de “Condor”

De Binnenvaartkrant