Views
2 years ago

2008-18

  • Text
  • Schip
  • Pompen
  • Augustus
  • Nieuwe
  • Binnenvaartkrant
  • Jaar
  • Schepen
  • Zoekt
  • Rotterdam
  • Binnenvaart

De Binnenvaartkrant 71

De Binnenvaartkrant 71 26 augustus 2008 Mooie locatie aan het water in Maasbommel Goed gastheer bij Brasserie in de Korenmolen Wie over de Bovendijk in Maasbommel rijdt, passeert op een gegeven moment de restanten van een heel oude molen. In het gebouw daarnaast is een restaurant gevestigd met de welluidende naam ‘Brasserie in de Korenmolen’. Daar neerstrijken, en vervolgens met uitzicht op een arm van de Oude Maas heerlijk genieten van wat Wim en Marian Mulders culinair op tafel weten te brengen, is de moeite meer dan waard. Wim en Marian zijn altijd al werkzaam geweest in de horeca. Voordat ze – nu ongeveer vijf jaar geleden – de uitbaters werden van ‘Brasserie in de Korenmolen’, hadden ze een café in de Jachthaven van Maasbommel. “Dat was best mooi en gezellig”, vertelt Wim, “maar toen de gelegenheid zich voordeed om hier neer te strijken en we daardoor veel meer ruimte en mogelijkheden kregen, hoefden we daar geen moment over te denken. Het was voorheen hier een horecabedrijf, dat dan weer open en dan weer dicht was. Nadat wij hier begonnen zijn, hebben we er goed de loop in gekregen. Vooral als het mooi zomers weer is, we- Korenmolen In de zeventiger jaren van de vorige eeuw werd in het pand voor het eerst een horecagelegenheid gemaakt. Omdat die horecagelegenheid vlak naast die oude molen stond, werd die molen in de naam opgenomen. Door in de afgelopen jaren het een en ander te verbouwen, heeft Wim er een mooi restaurant van gemaakt. “We hebben geen moment spijt dat we hier begonnen zijn. Die oude molen hiernaast is nu nog een echte ruïne en hoort niet bij ons bedrijf, ook al zou je vermoeden, dat alles één geheel vormt.” Het is de intentie van de huidige eigenaar dat die ruïne gerestaureerd wordt en dat hij weer als molen gebruikt kan worden. “Voor ons is dat natuurlijk ook erg leuk. Wat er dan mee gaat gebeuren, weet ik nu nog niet, maar misschien komen er na de restauratie wel gecombineerde mogelijkheden met ons bedrijf samen, dat moet zich nog allemaal uitkristalliseren.” Restaurant In het bedrijf werken naast Wim en Marian nog ongeveer 15 parttimers, die uiteraard op de drukke tijden ingezet worden. Wim zelf heeft de Wim ging na zijn schoolopleiding onmiddellijk de horeca in, want dat had hij altijd al als ideaal voor ogen gehad. (foto’s Harrie van Eeuwijk) recreatievaartuigen aan kunnen leggen en regelmatig maakt men daar gebruik van om dan bij ons een hapje te komen eten. Dat horen de zijn een restaurant om gewoon lekker uit eten te gaan.” Toekomst Er is plaats voor 200 mensen tegelijker, inclusief de 80 plaatsen op het terras. Ook worden er feesten en partijen gehouden, vooral trouwpartijen of jubilea. “In ons restaurant met tevens bij mooi weer de mogelijkheid om uit te wijken naar het terras. Vooral na onze laatste verbouwing kregen we daar een goede accommodatie voor.” Voor partijen en feesten komen de gezelschappen vanuit de hele regio. “En er stoppen in het zomerseizoen regelmatig motorclubs als ze een tocht houden en dan komen ze hier lunchen. Dus dat zijn allemaal zaken die het nodige leven in de brouwerij brengen.” Er staan nog wel wat grote aanpassingen op Wims verlanglijstje. “Naast het restaurant hebben we nog een grote zaal, die gerestaureerd gaat worden. Voorts hebben we boven nog een ruimte, die ik op wil laten knappen. Ook daar wordt dan een restaurantruimte gesitueerd, bijvoorbeeld voor grote feesten of partijen, met een mooi uitzicht over het hele gebied. Deze zaken willen we het komend jaar aanpakken. Momenteel zijn we nog zeven dagen per week, vanaf 10.00 uur geopend, maar met ingang van 1 oktober gaan we op maandag dicht, want we willen in de toekomst ook één dag per week voor onszelf hebben. Alles bij elkaar zien wij de toekomst dus vol vertrouwen tegemoet.” Als het weer maar even mee zit, is het goed toeven op het terras. ten heel wat mensen ons te vinden. Nadat we ons hier vestigden, zijn we er successievelijk een café, een cafétaria en een restaurant in begonnen. Er waren hier diverse ruimten en we nemen daar steeds meer van in gebruik.” In de loop der jaren werkte hij in diverse plaatsen in horecagelegenheden en ontwikkelde zich helemaal in het vak. “En daarbij moet je steeds proberen om een goed gastheer te zijn.” leiding in de bediening en Marian zwaait de scepter in de keuken. “Die parttimers zijn veelal jonge mensen”, licht Wim toe. “En met jonge mensen werken is altijd leuk. Wel willen we met ingang van het nieuwe seizoen een kok fulltime in dienst nemen. Dan kan mijn vrouw zich wat terug gaan trekken.” Als gasten kent men passanten, zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de brasserie. “We hebben een eigen steigertje, waar JOECHJACHEN Een serie over horeca aan het water | door Harrie van Eeuwijk mensen van elkaar. Ook hebben we hier regelmatig gasten, die uit de havens in de buurt komen. Uiteraard krijgen we aan de voorkant veel passanten, die met de auto of met de fiets langs komen. Want bij mooi weer komen er over de dijk veel mensen langs. Vooral vanwege het aan het water liggende terras.” Een biljartclub heeft er de thuishaven. Verder worden er elke week in djembélessen gegeven. “Dat is het bespelen van Afrikaanse trommels. Lessen voor kinderen en volwassenen.” Wie gaat eten in de brasserie, kan kiezen uit een ruim menu. Voor een mooi voorgerecht betaalt men tussen de 8 en 10 euro, terwijl een hoofdgerecht 15 tot 22 euro kost. Naast de vele vleesgerechten bestaat er tevens een uitgebreide keus uit vissoorten. “Regelmatig brengen we een nieuwe menukaart uit en we Brasserie in de Korenmolen. Heeft u iets te vieren? Ga gezellig varen!! bruiloften, recepties, opleveringen, personeelsfeesten T 0181-626126 F 0181-624702 www.partyschepen.org

De Binnenvaartkrant 72 26 augustus 2008 Wij feliciteren C.V. Scheepvaartonderneming Flintercarrier & Flintercoast van harte met de Flintercarrier en de Flintercoast. (sinds 1989)

De Binnenvaartkrant