Views
3 years ago

2008-08

  • Text
  • Jaar
  • Pompen
  • April
  • Schepen
  • Schip
  • Binnenvaartkrant
  • Nieuwe
  • Onze
  • Binnenvaart
  • Twee

De Binnenvaartkrant 62 8

De Binnenvaartkrant 62 8 april 2008 • machinefabriek • hydr.stuurmachines/roeren • inbouw motoren/generatoren • stuurhut hefkolommen MS. van Riemsdijkweg 45 1033 RC A'dam 020-6311234 De Binnenvaartkrant standnummer 110 bezoek ons tijdens Construction & Shipping Industry 6, 7 en 8 mei in de Evenementenhal Gorinchem Inkoop - Verkoop Scheepsmotoren VOLVO, DAF, SCANIA Tevens revisie en onderdelen, div. keerkoppelingen, gereviseerde en gebruikte motoren in voorraad. GEBR. BOS Oostmaat 13 - Bunschoten/Spakenburg Tel. 033 - 298 14 05, Fax 033 - 298 51 08 De Binnenvaartkrant 63 8 april 2008 Franse chef-kok zorgt voor verfijning in Belgisch restaurant L’eau Rouge: voor echte fijnproevers Bij de maaltijd schenkt de gastheer een goed glas wijn. Men heeft de keuze uit een tiental soorten. Jean Nail doet ook graag een suggestie voor een bijzondere wijn. Na de hoofdmaaltijd hebben klanten een ruime keuze uit diverse nagerechten. Te denken valt aan tiramisu en sabayon. “Voor een bedrag van 35 tot 50 euro per persoon kan men bij ons heel lekker eten.” Voor al uw sloopwerkzaamheden ALLES WAT RIJDT OF VAART,.... IS EEN GOEDE ACCU WAARD ACCU-SERVICE.NL Northstaraccu.nl De AGM Specialist Type 73011. 230 Ah startaccu SCHEEPSSLOPERIJ NEDERLAND B.V. Havenweg 1. Postbus 5234 3295 ZJ ‘s-Gravendeel Telefoon: 078-6736055 Autotel. 06-53199616 VOOR Type 96811 semi-tractie VOOR 180/230 ah ISO norm gebouwde accu’s, Inclusief 2 jr garantie. Ex btw. ACCU-SERVICE.NL DE HAUKES 16-18 WESTERLAND MOB 0642 44 83 66 www.accu-service.nl info@accu-service.nl SCHEEPSREPARATIEBEDRIJF & NIEUWBOUW Restaurant L’eau Rouge is gevestigd in Kapellen. (foto’s Sarah De Preter) Op 16 mei 2008 viert L’eau Rouge in Kapellen zijn vijfjarig bestaan. Het Belgische restaurant laat gasten volop genieten van de kunst van het tafelen. In de keuken zwaait de Franse chef-kok Jean Nail de scepter. Op de kaart staan lekkere en zeer verfijnde Frans-Italiaanse gerechten. Jean Nail en zijn partner Carolina Van Impe zijn geen onbekenden in de binnenvaart. Tot voor enkele De tafels zijn netjes gedekt, met een linnen tafelkleed en dito servetten. JOECHJACHEN Een serie over horeca aan het water | door Sarah de Preter jaren waren ze de uitbaters van het Bloemenhof in Brasschaat. Daar kwam menig schippersfamilie een bruiloft of communie vieren. “Plezierige tijden”, herinnert Carolina zich. “Deze feesten duurden soms wel twee dagen! Ik heb er veel bekenden in de scheepvaart aan overgehouden.” Jean Nail, afkomstig uit Parijs, is sinds vele jaren een topkok. Alvorens hij naar België kwam, was hij onder andere de privé-kok van de voormalige Franse president Jacques Chirac. Hij kookte in het Paleis van Versailles en op tal van plaatsen in Zuid-Frankrijk. Zijn restaurant in het Belgische Kapellen heeft hij vernoemd naar een gelijknamig riviertje in Francorchamps. Carolina: “We hadden ook ‘rood water’ kunnen kiezen, maar aangezien mijn man uit Frankrijk komt, lag L’eau Rouge voor de hand.” Bovendien klinkt de Franse vertaling een stuk leuker… Gigantische gamba’s Op de menukaart van L’eau Rouge staan tal van lekkere Frans-Italiaanse gerechten. Het restaurant en zijn chef-kok tonen zich meester in de verfijning. In het oog springen de wilde Afrikaanse gamba’s. Met een gewicht van 260 tot 350 gram per stuk bevatten ze veel meer vlees dan een gemiddelde kreeft. Jean Nail maakt ze klaar in de oven, met een sausje van look, boter en peterselie. Het geheel wordt afgewerkt met een schijfje citroen. Een reuzengamba kost bij L’eau Rouge tussen de 21 en 26 euro per stuk. Men kan ze als voorgerecht nemen, maar ook als hoofdgerecht. Een andere lekkernij is Manzo (gestoofd rundvlees) met een pasta in een saus van look, olie en Italiaanse kruiden. Fijntjes afgewerkt met balsamico en Parmezaanse kaas. Behalve vleesgerechten staan er ook tal van visschotels op de kaart. De zalmfilet van L’eau Rouge wordt à la minute gerookt en gekookt. De gerechten van de chef-kok zijn altijd ovenvers. Ze worden à la minute gemaakt. Meekijken “Bij ons staat de keukendeur altijd open”, vertelt Carolina. “Klanten kunnen als het ware meekijken over de schouder van Jean. We werken nooit met halfvoorbereide maaltijden, die we alleen nog hoeven op te warmen. Zelfs onze frietjes worden met de hand gesneden.” “Daardoor moet men wellicht wat langer op het eten wachten dan in een doorsnee restaurant. Maar het resultaat is dan ook meer dan de moeite waard!” Sfeervol L’eau Rouge is gevestigd in een historisch hoekpand, sfeervol ingericht. De kleur ‘rouge’ – hoe kan het ook anders? – voert de boventoon. In het restaurant kunnen zestig personen tegelijk tafelen. In de zomer kunnen ze terecht op een feeëriek verlicht tuinterras. Overigens worden de tafels buiten even netjes gedekt als de tafels binnen, met een linnen tafelkleed en dito servetten. Ook qua inrichting domineert de verfijning in L’eau Rouge. Vijf keer per jaar organiseert het restaurant een muzikale themaavond. Ook de traditionele Halloween-avond (de zaak wordt dan helemaal ingewikkeld in spinnenwebben) is altijd een groot succes. Op 16 mei zijn klanten uitgenodigd voor een feestje. “Vijf jaar L’eau Rouge, dat moet gevierd worden!” zeggen Carolina en Jean. Restaurant L’eau Rouge is gevestigd aan de Kapelsestraat 92 in Kapellen, op enkele kilometers van de grens met Nederland. Op werkdagen is de keuken geopend van 12.00 tot 14.30 uur en van 18.00 Rood water komt ook uit de geschilderde waterval op de muur. tot 22.00 uur. Op zaterdag en zondag kan men er vanaf 18.00 uur terecht. Op woensdag is het restaurant gesloten. Heeft u iets te vieren? Ga gezellig varen!! bruiloften, recepties, opleveringen, personeelsfeesten T 0181-626126 F 0181-624702 www.partyschepen.org

De Binnenvaartkrant 64 8 april 2008 Wij feliciteren C.V. Scheepvaartonderneming T’riton van harte met coaster Helenic

Binnenvaartkrant