Views
2 years ago

2008-07

  • Text
  • Jaar
  • Schepen
  • Pompen
  • Maart
  • Schip
  • Binnenvaartkrant
  • Onze
  • Binnenvaart
  • Nieuwe
  • Twee

De Binnenvaartkrant 68

De Binnenvaartkrant 68 26 maart 2008 Een wereld aan rivieren bij Rivers & Cruising Rivers & Cruising van eigenaresse en schippersdochter Gabriëlla Bronsema richt zich op het luxe segment van de riviercruises in Europa én daarbuiten, zoals ook cruises in Rusland, Oekraïne en China. Neem bijvoorbeeld de schepen van de Duitse rederij A-Rosa Cruises. Veel Nederlanders voeren al over de Donau en de Rhône-Saône met een van de varende resorts en komen vol lof terug. A-Rosa biedt cruises op basis van individuele wensen. De belevenis staat voorop bij deze rederij. A-Rosa Cruises De zes schepen van de rederij A- Rosa Cruises hebben een heel eigen huisstijl, die gekenmerkt wordt door een strakke, maar warme inrichting. Daarmee nemen ze volledig afstand van het ‘stoffige’ imago. De vier Donauschepen beschikken over 100 buitenhutten, waarvan de meeste zijn voorzien van een Frans balkon. De twee schepen die over de Rhône-Saône varen, bieden met 86 buitenhutten plaats aan 174 gasten. Varend resort Alle schepen van deze rederij beschikken over een Wellness-spa met onder andere sauna, stoombad, een massage- en fitnessruimte. Op het zonnedek kunt u heerlijk relaxen op de ligbedden met schitterend uitzicht op de voorbijglijdende dorpen of neem een verfrissende duik in het buitenzwembad. Aan de innerlijke mens is ook gedacht; gasten hoeven zich niet te haasten om op tijd in het restaurant te zijn, want er is een open zitting met een ruime keuze aan culinaire hoogstandjes. ’s Avonds kunnen de voetjes van de vloer in de gezellige salon met bar! Ontdek de metropolen U hoeft uw koffer maar één keer uit te pakken en toch komt u in de vele pittoreske dorpjes en schitterende metropolen, die langs deze beroemde rivieren liggen. Uw schip brengt u bijna elke dag in een nieuwe plaats die vraagt om ontdekt te worden. Denk aan Wenen, Boedapest en Bratislava of Lyon, Avignon en Chalon-sur-Saône. Ontdek deze schitterende steden tijdens de 5-, 8- of 17-daagse cruises. U boekt al een luxe cruise vanaf €399,- per persoon – vol pension, en inclusief tax en softdrinks. Incentives Ook voor bedrijfsuitjes, jubilea of productpresentaties is Rivers & Cruising uw partner. Wij zoeken voor u het passende schip voor uw evenement. Een passagiersschip is een uitermate geschikte accommodatie voor uw klanten of personeel maar biedt ook de faciliteiten voor presentaties, recepties of meetings. Wij verzorgen en begeleiden van a tot z het gehele traject zodat u er geen omkijken naar heeft en zelf kunt genieten van uw feest! Wij werken veel samen met de rederij * A-Rosa Cruises * Douro Azul * Lüftner Cruises * Nicko Tours * Pandaw Cruises * Peter Deilmann Reederei Scylla Tours, die een zeer goede prijskwaliteit kunnen bieden voor uw incentive. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Een wereld aan rivieren…vindt u in onze nieuwe gidsen of op internet: www.rivers.nl. Aanbod Rivers & Cruising * Phoenix Reisen * Plantours & Partners * Sea Cloud Cruises * Scylla Tours * Transocean Tours * Viking River Cruises

De Binnenvaartkrant 69 26 maart 2008 Dining 56: verrassend anders Het cijfer uit de naam van Dining 56 verwijst naar het huisnummer van het pand waarin het Arnhemse restaurant op de Rijnkade is gevestigd. Die logica spreekt voor zich. Maar: anders dan de naam doet vermoeden kun je er ook gewoon terecht voor de lunch (en voor een kop koffie of een borrel). Er is wel meer opvallends en verrassends aan Dining 56, zo blijkt tijdens een bezoek. Niet voor niets is de slogan van het restaurant: ‘…even iets anders’. ‘Pure Dining’ Monique Franssen is chef-kok en heeft de dagelijkse leiding. Ze krijgt daarbij steun van Rolf de Bas. Hij is directeur van de exploitatiemaatschappij van Dining 56, maar opereert op de achtergrond. Beiden werken bij Dining 56 sinds de opening vijf jaar geleden. Franssen bedacht het concept, dat nog steeds wordt gevolgd. Franssen: “We hebben geen à la carte-kaart. De gasten geven aan hoeveel gangen ze wensen, waar ze trek in hebben – of wat ze juist niet lusten – en daarmee gaan wij aan de slag.” Een 3-gangenmenu kost € 39,50. (een 3-gangenlunch € 33,-) en voor € 33,50 krijgt men zes kleine gerechtjes, na elkaar geserveerd. “‘Pure Dining’ noemen we dat. De gekozen gerechten geven een afspiegeling van onze keuken. De chef-kok en haar collega’s bereiden onder andere seizoensgerechten en streekgerechten. “Als het kan met biologische producten. Maar in elk geval altijd met de beste ingrediënten.” Zoals de sinds een paar maanden leverbare verse, in Nederland gekweekte garnalen van The Happy Shrimp Farm. Die worden op de Maasvlakte gekweekt en door Schmidt Zeevis dagvers aangevoerd. “Je proeft het verschil echt.” Private dining rooms De klassieke, Franse keuken vormt de basis, maar wordt gecompleteerd met andere invloeden. Waaronder Italiaanse. Experimenten worden niet geschuwd. Franssen: “We zoeken naar nieuwe smaakcombinaties. We zorgen er wel voor dat het gezond is, puurder ook. Met minder vet en met minder zware sauzen. We letten natuurlijk ook op de presentatie. We doen dat misschien net iets Chef-kok Monique Franssen bedacht vijf jaar geleden het concept voor Dining 56. strakker dan de meeste anderen.” Essentieel is ook de indeling: geen grote ruimte maar drie private dining rooms. Daarmee heerst er altijd een intieme sfeer, ongeacht het aantal gasten, en is de privacy gewaarborgd. Per kamer zijn er maximaal vijf tafels. Als een gezelschap een eigen ‘eetkamer’ wenst – bijvoor- op de Rijnkade zijn er buiten nog genoeg leuke plekjes over. Cruiseschepen Dining 56 trekt een gemengd publiek. “De Bas: “Jong en oud door elkaar. Veel zakelijke gasten ook. Ik vind dat we ons onderscheiden door de combinatie die we in huis hebben. ’s Zomers heerst op het terras op de Rijnkade weer een heel andere sfeer. Dan komen ook veel meer mensen alleen maar voor een kop koffie of om wat te drinken.” Het terras biedt uitzicht op de rivier en op de passagiersschepen die voor de deur afmeren. Hier beginnen en/of eindigen veel van de cruises. In de winter liggen de schepen van Feenstra er, te wachten tot het seizoen weer begint. Klandizie van de riviercruises hebben De Bas en Franssen nauwelijks. “Die mensen eten en drinken bijna uitsluitend aan boord”, denken ze. “Maar het zorgt wel voor levendigheid op de kade dat de passagiers hier aan en van boord gaan. Aan de andere kant is er op het water altijd wat te zien. Het uitzicht is elke keer weer anders.” Rolf de Bas in de kookstudio, waar de ingrediënten voor de kookclinic van die avond al klaar staan. Het terras biedt uitzicht op de passagiersschepen. Heeft u iets te vieren? Ga gezellig varen!! bruiloften, recepties, opleveringen, personeelsfeesten T 0181-626126 F 0181-624702 www.partyschepen.org beeld omdat tijdens een zakenlunch vertrouwelijke zaken besproken worden – kan dat ook. Er is op de eerste etage trouwens ook een vergaderzaal, die voor speciale vergaderarrangementen te huur is. Al of niet in combinatie met een kookclinic: om vooraf of na afloop het ijs te breken en gezamenlijk de eigen maaltijd te bereiden. En er ondertussen iets van op te steken, en een nieuw recept voor de verzameling aan over te houden. De Bas: “De kookstudio is werkelijk erg in trek. We waren vijf jaar terug een van de eerste met een kookstudio. Die is nog steeds vrijwel elke avond gereserveerd. Er zijn kookclubjes die hier al vijf jaar lang tien keer per jaar samen komen koken.” Om aan de vraag te kunnen voldoen is onlangs een tweede kooklokaal gemaakt. Daarvoor is wel het binnenterras gesneuveld. Maar met het enorme terras aan de voorkant, (foto’s MGR) JOECHJACHEN Een serie over horeca aan het water | door Martin Dekker

De Binnenvaartkrant