Views
3 years ago

2007-25

  • Text
  • Pompen
  • December
  • Schip
  • Jaar
  • Binnenvaartkrant
  • Binnenvaart
  • Rotterdam
  • Schepen
  • Nieuwe
  • Onze

De Binnenvaartkrant 52 4

De Binnenvaartkrant 52 4 december 2007 Kees-Joost Verhoeven, de moderne parlevinker Slager bezorgt aan boord Eigenlijk had hij zelf graag gaan varen, maar dan op zee. Kees-Joost Verhoeven werd echter slager en daarin heeft de 31-jarige ondernemer zijn draai helemaal gevonden. Na jaren in loondienst te hebben gewerkt opende hij in augustus vorig jaar in Groot-Ammers een eigen zaak: Chateaubriand Verhoeven. Sinds enkele maanden levert hij ook vlees, vleeswaren, patés en salades aan de scheepvaart. “Als een moderne parlevinker”, zegt de Alblasserdammer zelf. Daarbij horen, als service, ook aanverwante producten als wijnen en eieren. Hij krijgt steeds meer opdrachten uit de binnenvaart en de kustvaart. “We moeten het nog opbouwen, maar het groeit merkbaar. Schippers hebben weinig tijd; die vinden het ideaal als je de bestelling aan boord brengt.” Maasvlakte Dat kan in de buurt zijn, voor schepen die op de Lek Groot-Ammers passeren, maar voor grote bestellingen rijdt Verhoeven zonder problemen naar Rotterdam. “We bezorgen van Nieuwegein tot aan de Maasvlakte. Iedereen begrijpt dat ik niet voor een bestelling van 25 euro naar de Maasvlakte kan rijden, maar bij shortsea-schepen, die soms maanden van huis zijn, gaat het om grote hoeveelheden. Dan gaat het om orders van 2500 of De slager bereidt en levert het vlees vers. (foto’s MGR) Kees-Joost Verhoeven ziet zichzelf als een moderne parlevinker. 3000 euro. Voor zo’n winkeltje als dit is dat veel geld.” Het opgeven van de wensen kan telefonisch, per fax en per e-mail. “Als dat twee dagen van te voren gebeurt, lukt het altijd. Hier op de Lek is het vaak ook nog mogelijk om ’s middags te bezorgen als een schipper ’s ochtend gebeld heeft.” Verhoeven heeft een speciale flyer laten maken, die onder andere op verschillende bunkerstations ligt. Daarin staat een bestellijst, die ook gefaxt kan worden. Vrouwelijke dikbil Als “kwaliteitsslagerij” is Chateaubriand Verhoeven het aan zijn stand verplicht alles vers te leveren. “Desgewenst vacuüm verpakt of als diepvries. En als iemand met vijf man aan boord woont en daarom alles in vijf porties wil, kan dat ook.” Het rundvlees is afkomstig van een vrouwelijke dikbil. “Echt lekker, mals vlees”, zegt Kees-Joost. “Verder verkoop ik Hollands varkensvlees, Hollandse kip en Argentijnse biefstuk. Ook halalvlees kunnen we leveren.” Het voor moslims bereide vlees moet dan wel tijdig besteld worden. Bestellen kan via telefoonnummer (0184) 66 14 86. INTERRIJN BV Bevrachting Expeditie INTERRIJN wenst familie Goedgezelschap - De Bock van het MS ZONGA veel succes met het nieuwe schip. BELGISCHE NATIONALE LLOYD VERZEKERINGSMAKELAARS Wij verzekeren het ms Zonga en wensen familie Goedgezelschap - De Bock een behouden vaart... en gaat er iets mis... wij staan voor U paraat ”Kantoorgebouw Westgate” Scheepmakerij 130, 3331 MA Zwijndrecht Tel.:(0031) 078 - 6259399 Fax:(0031) - 6190775 E-mail: interrijn@interrijn.com Wij wensen ms Zonga en haar bemanning een behouden vaart. Wij leverden het stuurhuis met geleidekoker en hydrauliek Biesboschhaven Zuid 9 - 4251 NM Werkendam TEL.:0183-500855, FAX:0183-500856, MOB.:0653-108547 Oosthavenzijde 5-Puttershoek-Holland Postbus 5606-3297 ZG Puttershoek Telefoon (078) 676 38 11 - Telefax (078) 676 48 53

De Binnenvaartkrant 53 4 december 2007 Wij feliciteren familie Goedgezelschap - De Bock van harte met ms Zonga

Binnenvaartkrant