Views
1 year ago

2006-19

  • Text
  • Schepen
  • September
  • Jaar
  • Binnenvaartkrant
  • Schip
  • Nieuwe
  • Binnenvaart
  • Rotterdam
  • Pagina
  • Onze

DE BINNENVAARTKRANT

DE BINNENVAARTKRANT PAGINA 42 12 SEPTEMBER 2006 Rabobank Hardinxveld - Giessendam feliciteert V.O.F. van de Pol-Stam met de oplevering van hun ms "Gambler" en wenst schip en bemanning een behouden vaart Wij wensen V.O.F. van de Pol-Stam een behouden vaart met het ms Gambler Het is tijd voor de Rabobank. Peulenstraat 154 Tel: 0184 - 620447 www.rabobank-hardinxveldgiessendam.nl rabobank.hardinxveld@planet.nl 3371 AR Hardinxveld - Giessendam Fax 0184 - 620420 Rabobank •Direct aan de haven van Werkendam Biesboschhaven Zuid 5a Werkendam Tel: 0183-500151 Blankenstein 150 7943 PE Meppel Tel.: 0522 24 36 00 Fax: 0522 24 36 99 Wij wensen de eigenaren van ms ”Gambler” een lucratieve en behouden vaart. Ook V.O.F. van de Pol-Stam koos voor de EFM onderlinge schepen verzekering u.a. en verzekerde het ms Gambler bij ons. Wij wensen het schip en bemanning een behouden vaart www.efmverzekeringen.nl Boelewerf 52, 2987 VE Ridderkerk Tel. 0180 - 487120 / 487130 Fax 0180 - 487200 Email: bevrachtingen@gmwatertransport.nl Internet: www.gmwatertransport.nl Wij leverden het complete schip en wensen V.O.F. van de Pol-Stam veel succes en een behouden vaart met het ms Gambler Postbus 72, 4940 AB Raamsdonksveer Keizersveer 1B, 4941 TA Raamsdonksveer Tel.: 0162 57 03 00 Fax : 0162 57 03 17 E-mail:info@amerpoort.com

DE BINNENVAARTKRANT PAGINA 43 12 SEPTEMBER 2006 Goedweer-garantie bij basket-grill restaurant Lecreta (Wessem) Grillen in een altijd zomerse ambiance Lecreta is gevestigd in Wessem. Grilllen, vlees roosteren boven een open vuur of een andere warmtebron, is zo oud als de mensheid en heeft tot op de dag van vandaag niets van zijn bekoring verloren. Cor en Annemie Jansen van basket-grill restaurant Lecreta verblijdden Midden-Limburg met de nieuwste methode van vlees roosteren. De naam van het Wessemse basket-grill restaurant verwijst niet naar het eiland Kreta maar staat voor “Lekker Creatief Tafelen”. De ambiance en de maisgele en zonnige inrichting van het restaurant roepen overigens wel beelden op van mediterrane oorden. Je voelt je er gelijk thuis. Cor Jansen zegt het treffend: ‘Barbecuen is een zomers gebeuren. Je krijgt hier goedweer-garantie, want bij ons binnen schijnt altijd de zon.’ Slager Cor weet waarover het gaat als hij over vlees praat. Na zijn slagersopleiding startte hij in 1984 samen met Annemie een cafetaria, cateringbedrijf en snackfabriek. Al heel snel volgde een slagerij. In 1994 stopten ze met die activiteiten en startten ze een supermarkt. Cor en Annemie deden de supermarkt in 2000 van de hand. Ze namen, zoals dat tegenwoordig heet, een sabbatical year: niets doen en over de toekomst nadenken. Beiden hebben dus genoeg ervaring in de gourmetbranche met sterke raakvlakken met de horeca. In dat jaar van ‘zalig niets doen’ begon daarom een idee langzaam maar zeker te rijpen. Aanleiding was een afscheidsetentje voor het personeel van de supermarkt in een restaurant waar iedereen zelf aan tafel grilt. De wijze waarop de bezoekers het vlees grilden, zette Cor aan het denken. Dat moet anders en beter kunnen, dacht hij. Hij werkte zijn idee uit, dat resulteerde in de opening (op Goede Vrijdag in 2001) van hun basket-grill restaurant in het pittoreske Limburgse dorp Wessem. Creatief tafelen De basket, het mandje dus, is geraffineerd in zijn eenvoud. Een langwerpig korfje mag je ook zeggen, van draad met een lange steel en een deksel. Vlees of vis er in en dan lekker aan alle kanten grillen. Het dekseltje wordt gesloten met een ringetje op het deel dat zich net als het handvat niet boven de warmtebron bevindt tijdens het grillen. Zo loop je dus niet het gevaar je vingers te branden. De lavagrill is in het midden van de tafel geplaatst - overigens allemaal door Cor gemaakt. Elke tafel is voorzien van een eigen afzuiging. Vooraf krijgen gasten van Cor uitleg over het gebruik van de basket en de grill. Dan volgt het genieten. Men kan vooraf soep nemen, maar dat is geen verplichting. Wij nemen natuurlijk een port vooraf om de maagsappen in werking te zetten. Een mandje met gemarineerd en daarna afgebakken stokbrood en een mandje Mexican potatoes zijn een goede begeleiding voor de port of ander aperitief. Een pils of wijntje is natuurlijk ook oké. (advertenties) De grill heeft inmiddels zijn bedrijfstemperatuur bereikt. Ondertussen is het moment aangebroken dat de maagsappen een seintje naar onze hersenen sturen met de boodschap: ‘Zouden jullie niet eens het buffet gaan opzoeken, want wij willen ook meedoen.’ Buffet Dat buffet bevat twaalf salades en zestien vleessoorten. Zoals biefstuk, kip- en kalkoenfilet, lamsvlees, cevapcisi, fricandeau, spareribs, speklap, bamiballetjes, inclusief twee soorten vegetarische balletjes. Een plattegrondje geeft duidelijke uitleg welk vlees wel of niet gemarineerd is. Iedereen heeft twee aparte bordjes: één voor de salades en één voor het vlees. En dan maar grillen en onder genot van een pilsje of lekker wijntje, goedkeurend genieten hoe het vlees kleur krijgt. Het voorgegaarde vlees is eerder gaar, maar dat is geen probleem. Dekseltje open, stukje vlees eruit, andere stuk erin, dekseltje dicht en verder grillen. Gasten mogen zo lang blijven zitten en zo vaak gebruik maken van het buffet als ze willen/kunnen en dat voor een aangename prijs. Wij hebben alle zestien verschillende soorten vlees geproefd, al of niet met een van de drie lekkere sausjes. Het gemarineerde vlees is ook heel goed zonder sausje te verorberen; dat smaakt even lekker. Een groep personeelsleden van de Taxicentrale Ratax uit Weert zat ook te smikkelen en was net als wij unaniem vol lof over deze originele manier van grillen. Basket-grill restaurant Lecreta (www.lecreta.nl, telefoon: 0475 – 56 33 33) is van donderdag tot en met zondag en op feestdagen geopend vanaf 16.00 uur. Cor Jansen geeft gasten vooraf uitleg over de basket en de lavagrill. Het buffet biedt keuze uit zestien soorten vlees en twaalf salades. (foto’s Jo Bindels) Heeft u iets te vieren? Ga gezellig varen!! bruiloften, recepties, opleveringen, personeelsfeesten T 0181-626126 F 0181-624702 www.partyschepen.org Wilhelminakade 32, 3072 AR Rotterdam Telefoon 010 - 484 42 77 door Jo Bindels

De Binnenvaartkrant