Views
3 years ago

2006-12

  • Text
  • Jaar
  • Juni
  • Binnenvaartkrant
  • Schip
  • Pagina
  • Binnenvaart
  • Nieuwe
  • Rotterdam
  • Haven
  • Schepen

DE BINNENVAARTKRANT

DE BINNENVAARTKRANT PAGINA 54 7 juni 2006 MARITIME BOOSTER KETELBINKIE De COMPACTE OLIEGESTOOKTE CV (COMBI) - KETEL VOOR MARITIEME DOELEINDEN Holland Warmte Jan v/d Heijdenstraat 1 Tel. +31 (0) 186 652599 3281 NE Numansdorp Fax. +31 (0) 186 655070 www.maritimebooster.nl Alphacam Gesloten camerasysteem voor maritieme toepassing Compacte kleuren camera 3mm RVS gesloten behuizing met stikstofvulling Afwerking behuizing: gepolijst/gestraald Water- en stofbestendig IP68 Waterbestendige quick-release stekker met vergulde kontakten (IP68) Vaste of horizontaal regelbare montagevoet Standaard verwarming Voor al uw sloopwerkzaamheden SCHEEPSSLOPERIJ NEDERLAND B.V. Havenweg 1. Postbus 5234 3295 ZJ ʻs-Gravendeel Telefoon: 078-6736055 Autotel. 06-53199616 Proud to be aboard! Alphatron - communicatie, observatie, navigatie Internet: www.alphatronmarine.com E-mail: binnenvaart@alphatronmarine.com Telephone: +31 (0) 10 453 40 79 GEDORE GEREEDSCHAP ANTENNE ROTOR € 95,50 VEILIGHEIDSCHOEN € 40,61 GASOLIE POMP Z.A. € 65,80 DEKZEIL 3x4 TOT 10x12 € 0,40 P/M2 SPECK HYDROFOOR 24V 100L H.D. REINIGER 200 ZOEKLICHT 250W 24V MET AFSTANDBED. ZINKFOSFAATPRIMER 5 KG GRIJS, WIT, R/B, ZWART EN GROEN SCHEEPSUITRUSTING MAASKADE 132 3071 NK ROTTERDAM TEL 010-214.08.47 FAX 010-411.47.38 E-MAIL info@femm.nl HYDROFOOR 220V RVS 24 LTR €199 POETSLAPPEN 10 KG BONT, 1e KWALITEIT KATOEN € 9,05 GED. WATER 5 LTR • 1,50 NAV. LAMPEN 28 VOLT € 3,06 F.E.M.M. PAKT UIT !!!!!! SECUMAR AUT. REDDINGSVEST €90 SIMER 220V. DOMPELPOMP €111,18 AUTOFOCUS KIJKER 7 x 50 € 45 WASPOEDER 25 KG € 37,50 WASPOEDER ARIEL OF DASH 15 KG €34,00 HERCULES TOUW 24 M/M UIT VOORRAAD LEVERBAAR LEVIS LUX 1L - 2,5L - 4L 10L SUPER-X € 17,33 10L BOENWAX € 15,86 10L PALREIN € 7,41 10L ROEST & KALK € 33,10 5L TERPENTINE € 6,25 20L RUIMVERF ALU OF R/B € 49,92 + cert. WRIJFHOUT HOUT € 4,34 WRIJFHOUTTOUW 16MM 220 MTR € 63,80 DE ENIGE ECHTE TRICOFLEX 1” € 1,99 P/M PIRELLI PYTHON DEKWASSLANG SERVOMOTOR VOOR BLAUWBORD 24V € 177 LEVIS LUX 4 LTR WIT € 29,95 REDDINGSBOEILICHT € 15,50 AUTOHIJSBAND RONDSTOP 2 MTR-2,25 MTR- 2,5 MTR-3 MTR VANAF € 11,18 CLINOMETERS-INTERCOM ALLES VERKRIJGBAAR AL ONZE PRIJZEN EX.BTW GELDIG TOT 1 JULI OF ZOLANG DE VOORRAAD STREKT VARENDE INNOVATIES Schiffswerft Ebert Schiffbau in Tradition seit über 200 Jahren Hirschhornerstraße 63 D-69239 Neckarsteinach Telefoon.: +49(0)6229-92090 TeleFax: +49(0)6229-920930 Email: philebert@aol.com Nieuwbouw - Afbouw - Verbouw - Reparatie Scheepsbouw in Roemenië en Oekraïne Hoofdagentschap Scheepswerf Kiliya, Oekraïne Ankerlieren S.C. Tripomet SRL, Galatz Roemeni • Prijsgunstige scheepscasco’s naar de wens van de klant • 15 Jaar ervaring met de bouw van casco’s in Oost-Europa Wij en onze partners hebben tijd en plaats INTERESSE ? Informeer vrijblijvend Levering 2007 nog mogelijk Helling 110 x 11.45 meter Reparatie en nieuwbouw onder één dak, schepen tot 20.000 ton Breko heeft onderhoud, reparatie, ontwerp, nieuwbouw en after sales service onder één dak gebracht. Dit biedt u vele voordelen. Gedurende de levensduur van uw schip kunt u altijd een beroep doen op onze expertise en dienstverlening, op locatie of op onze werf in Papendrecht. Scheepvaartweg 3b 3356 LL Papendrecht Tel.: +31(0)78 - 6416868 Fax: +31(0)78 - 6416869 Email: info@breko.com Web: www.breko.com

DE BINNENVAARTKRANT PAGINA 55 7 juni 2006 ’Wat Salvatore doet, is altijd goed’ Italiaanse verwennerij in de open haard Il Caminetto (en dat betekent: de open haard) hebben Liesbeth en Salvatore Pibia hun Italiaanse restaurant aan de Plats in Echt genoemd. ‘What’s in a name,’ zei Shakespeare al. Belangrijker is wat beiden te bieden hebben op Italiaans culinair gebied. Dat zijn wij proefondervindelijk gaan onderzoeken. Een van de onderwerpen tijdens de dagelijkse gesprekken aan de koffietafel in café ‘t Wiel in Maasbracht is het fenomeen “horeca”, inclusief verslagen van bezoeken aan restaurants. Natuurlijk vergezeld van commentaar op de verrichtingen van de kok. Wielerspecialist Jo Geurts uit Echt, ook een van de vaste bezoekers van café ’t Wiel, dringt bij mij al weken aan op een bezoek aan Salvatore. ‘Aardige mensen en Salvatore kan lekker koken. Daar moet je eens over schrijven.’ Wel, vorige week was ik weer aan de beurt voor deze serie en we besloten meteen de koe bij de horens te vatten. Na een interview voor het artikel maakten mijn echtgenote en ik daags erna onze opwachting bij Liesbeth en Salvatore. Ik had inmiddels thuis al wat vooronderzoek verricht en de menukaart bestudeerd. De gerechten klinken als aria’s uit Italiaanse opera’s. Hoe streelt de Filetto di Sogliola alla Pizzaiola of de Filetto di Branzino della Casa mijn tong? Ook in het Nederlands klinken deze gerechten beloftevol: gebakken tongfilet in licht pikante tomatensaus met knoflook en oregano en zeebaars met safraansaus, knoflook en peterselie. Sardinië Salvatore is afkomstig van het eiland Sardinië. Als jonge knaap kwam hij met zijn vader naar Nederland en zette hij zijn eerste schreden op het kokspad. Een kwestie van genen want zijn vader is kok en ook zijn broers en enkele neven (restaurant Costa Smeralda in Den Helder) laten de Nederlanders genieten van hun kookkunsten. Na een tijdelijke terugkeer naar Sardinië kwam hij uiteindelijk met Liesbeth via een kennis terecht in Echt. Een voormalig gemeentepand en later advocatenkantoor toverde hij om in een aantrekkelijk en gezellig Italiaans restaurant, waar een landkaart van Sardinië duidelijk maakt waar nog steeds een deel van zijn hart ligt. Maar dat terzijde. Keren we terug naar de kookkunsten van Salvatore. Trots laat hij ons zijn originele Italiaanse ingrediënten zien. ‘Alles elke dag vers: brood, soepen, saus, groenten, vlees, noem maar op,’ benadrukt Salvatore, terwijl hij het deeg voor de pizza’s voorbereidt. ‘Wat Salvatore Pibia, in de weer met de originele Italiaanse ingrediënten. ‘Alles elke dag vers,’ zegt hij. Salvatore doet is altijd goed,’ zegt echtgenote Liesbeth met een twinkeling in haar ogen. Wel, dat gaan we nu dan onderzoeken. Nog maar eens de menukaart bestuderen onder het genot van een port. Die zet de maagsappen in werking en maakt de keus uit de beloftevolle menukaart er niet eenvoudiger op. Die vermeldt zo’n tachtig soepen, salades, voorgerechten en hoofdgerechten (vlees en vis). En dan hebben we het nog niet over de 35 verschillende pizza’s. ‘Eigenlijk zou ik de hele menukaart moeten afwerken voor dit artikel,’ zeg ik tegen Salvatore. ‘Geen probleem,’ zegt hij droog, ‘dan kom je gewoon elke dag hier eten.’ Ik moet toch eens met de hoofdredacteur gaan praten over een substantiële bijdrage in zo’n gedegen veldonderzoek. Charmante bediening Ik laat mijn keus uiteindelijk vallen op de zeebaars met saffraansaus, ondersteund door het advies van Liesbeth. Een (advertenties) uitstekend advies. Mijn echtgenote kiest voor een varkensfilet met ham en kaas in roomsaus. Dat was ook genieten. (Ik heb natuurlijk ook een proeve genomen van haar keuze.) En dat alles onder het genot van een frisse salade en een van de huiswijnen: de Castelli Romana, een aangename witte wijn. Pluim voor Jo Geurts en zijn advies om Liesbeth en Salvatore te bezoeken. De voortreffelijke kookkunsten van Salvatore en de snelle en charmante bediening van Liesbeth vormen een meer dan uitstekende combinatie voor een genoeglijk culinair bezoek. Dat bewijzen ook de vele bezoekers die van heinde en verre Il Caminetto aan de historische Platz in Echt weten te vinden. Mocht binnenkort de zomer nu echt beginnen – het is meer dan tijd – dan adviseren wij liefhebbers van de Italiaanse keuken meteen door te lopen naar de achtertuin, waar het charmante en intieme terras temidden van het groen nog een extra dimensie toevoegt aan het genieten van de verrichtingen van Liesbeth en Salvatore. Il Caminetto (reserveren: 0475- 33 37 58) is van dinsdag tot Een voormalig gemeentepand (later advocatenkantoor) werd omgetoverd in een aantrekkelijk en gezellig Italiaans restaurant. Gasten weten van heinde en verre Il Caminetto te vinden. (foto’s Jo Bindels) en met zondag geopend van 17.00 tot 22.00 uur. De maandagavond is gereserveerd voor groepen en gezelschappen. Heeft u iets te vieren? Ga gezellig varen!! bruiloften, recepties, opleveringen, personeelsfeesten T 0181-626126 F 0181-624702 www.partyschepen.org Wilhelminakade 32, 3072 AR Rotterdam Telefoon 010 - 484 42 77 door Jo Bindels

Binnenvaartkrant