Views
3 years ago

2005-04

  • Text
  • Jaar
  • Nieuwe
  • Februari
  • Binnenvaart
  • Binnenvaartkrant
  • Schip
  • Pagina
  • Schepen
  • Rotterdam
  • Koop

DE BINNENVAARTKRANT

DE BINNENVAARTKRANT PAGINA 42 15 FEBRUARI 2005 BEHOUDEN VAART ”OLYMPIC”! Het UNITAS-team feliciteert mts Olympic met het gloednieuwe tankschip en verzekert het management van haar enthousiaste inzet om de vaart niet alleen behouden maar ook succesvol te maken! De volledige afbouw van het mts Olympic werd door ons verzorgd. Wij wensen V.O.F Pacific Shipping een goede en behouden vaart. UNITED SHIPPING AND TRUCKING COMPANY N.V. Victor Govaerslaan 16 bus 4 - B-2170 Merksem (Antwerpen) Shipping: Tel. 03 641 86 20 - E-mail: chartering@unitas-nv.com Administration: Tel. 03 641 86 30 - E-mail: accounting@unitas-nv.com Postbus 61 2920 AB Krimpen aan den IJssel Middelland 59 2931 AK Krimpen aan de Lek Telefoon (0180) 551311 Telefax (0180) 510946 Niveau - alarmering Overvul beveiliging Drukmeting en -alarmering Temperatuurmeting en -alarmering Eclipse niveaumeting NXT Computer systeem Diepgang meting X-BOB met Lloyds certificaat Ringdijk 34 2981 EW Ridderkerk Telefoon; NL 0180 - 430327 Telefax: 0180 - 433728 Wij wensen mts Olympic een goede en behouden vaart ALUBOUW DE MOOY B.V. Nieuwe Bosweg 4 3341 LH H.I. Ambacht Tel.: (078) 682 12 14 Fax: (078) 682 12 17 www.alubouwdemooy.nl Voor het mts Olympic hebben wij het volgende geleverd: • Geïsoleerde overzakkende bovenbouw • Stalen onderbouw • Hefkolom 1,6 mtr. • Aluminium voormast • Roefdeuren • Diverse aluminium werkzaamheden. Wij wensen V.O.F. Pacific Shipping een behouden vaart Wij wensen V.O.F. Pacific Shipping een behouden vaart met het mts Olympic Administratie- en advieskantoor De juiste golflengte! Voor al uw financiële en fiscale adviezen. OP ZEKER VAREN Onderlinge Verzekering van Schepen U.A. • Tel. 050 - 526 25 55 W W W . O R A N J E - V E R Z E K E R I N G E N . N L Wij wensen de V.O.F. Pacific Shipping een fortuinlijke en behouden vaart! Scheepmakerij 240 Leen van Waardenberg 3331 MB Zwijndrecht Jolanda van der Veen-Kuilder Tel.nr. 078-6199044 info@wavebinnenvaart.nl

DE BINNENVAARTKRANT PAGINA 43 In de ogen van Herman Hell en Cor Werner is het simpel waar het in de horeca om draait: goed eten, voor een leuke prijs en met aardige bediening. Herman noemt het een ‘abctje’. Goed gastheerschap is de sleutel tot succes. Dat bewijzen de ondernemers inmiddels vier jaar met eetcafé De Hofnar in Rotterdam. Ze doen dat nu ook in Maassluis, waar ze onlangs hun tweede Hofnar openden. ‘We verdienen het geld met eten en drinken, maar dat is niet wat we verkopen,’ stelt Herman. ‘We verkopen de gasten een ontspannen avondje uit. Eten kun je overal. Maar in de ene zaak voel je je als gast meer thuis dan in de andere. Wij zorgen ervoor dat de mensen zich in De Hofnar thuis voelen. Dat zit in kleine dingen, die de klant vaak zelf niet eens merkt, maar ze zijn o zo belangrijk.’ Zoals ouders met kleine kinderen een tafeltje in de buurt van de kinderhoek geven, zodat ze hun kroost in de gaten kunnen houden. Ook kunnen vaste gasten met hun mobiele nummer meedoen in een loterij (De Hofnar-tombola) waardoor ze kans maken op gratis drankjes. Klanten die zich voor de e-maillijst aanmelden, kunnen profiteren van leuke acties en krijgen een verrassing. Verder kijken Herman Hell en Cor Werner werkten al jaren samen in de horeca in Rotterdam. In 2001 namen ze in die stad samen een eetcafé over dat ze De Hofnar noemden en waar ze hún visie op uitgaan en gastvrijheid loslieten. De zaak werd al snel een succes. Vorig jaar breidden ze het terras uit van dertig naar zeventig zitplaatsen, maar weer zat het bij het minste beetje zon bomvol. ‘Als het zo lekker loopt, ga je verder kijken,’ vertelt schipperszoon Herman (zijn ouders voeren vroeger met het ms Lucratif 2). ‘We wilden een tweede eetcafé, maar niet te dicht bij De Hofnar Rotterdam. Anders word je misschien je eigen concurrent.’ ‘We hebben een jaar naar een goede zaak gezocht. Eén waar we ons thuis voelen en we ons eigen concept kunnen neerzetten.’ Via een horecamakelaar (‘dat werkt eigenlijk net zo als in de binnenvaart’) kregen Cor en Herman te horen dat de Magneet in Maassluis te koop was. De MagnEETcafés vormen een succesvolle keten in groot-Rotterdam (het bedrijf werd een paar jaar geleden nog genomineerd voor de Rotterdamse Ondernemersprijs). De zaak stond Cor en Herman aan en september vorig jaar kwam de overname rond. Afgesproken werd dat de naam de eerste maanden niet veranderd zou worden. Dat gebeurde eind januari. Op de 27e werden de (mint)groene uitgangborden opgehangen en was De Hofnar Maassluis een feit. ‘Met twee zaken kun je meer dingen doen. Acties bijvoorbeeld. Je hebt ook voordeel bij de inkoop natuurlijk. Er komen gemiddeld toch rond de achthonderd eters per week in de twee eetcafé’s.’ Reclameborden De zaak zag er mooi uit – de Magneet was pas vier jaar geleden geopend – maar toch hebben Herman en Cor flink wat veranderd. ‘Als je eenmaal begint, krijg je vanzelf steeds meer ideeën.’ Zo is er een kleurige kinderhoek gecreëerd, het Narrenbos, met speelgoed, tv met Disney-films, spellen en knuffels. Door verlaging van de bar is die van sta-bar veranderd in een bar waaraan het comfortabel zitten is. Achteraan is een deel van het eetgedeelte verhoogd, dat kan worden afgeschermd met een gordijn. En een hoek bij de bar wordt nog omgevormd tot cafégedeelte (waar ook gegeten kan worden) met banken. ‘Daar kunnen we dan ook groepen 15 FEBRUARI 2005 De Hofnar breidt uit: nu ook vestiging in Maassluis Het ‘abc-tje’ van succesvol ondernemen in de horeca De Hofnar is gevestigd aan de Lange Boonestraat, een doorgaande weg naar het Westland. (foto’s MGR) De eigenaren Herman (links) en Cor (rechts) worden in Maassluis bijgestaan door onder andere bedrijfsleider Maurice (2e van links) en sous-chef Martin. door Martin Dekker Heeft u iets te vieren? Ga gezellig varen!! bruiloften, recepties, opleveringen, personeelsfeesten T 0181-626126 F 0181-624702 www.partyschepen.org De Hofnar staat vlak bij het historische en uitgaanscentrum van Maassluis. ROTTERDAM Café Vlag & Wimpel Gezellig café voor de binnenvaart Prins Hendrikkade 32 Tel: 010 - 414 95 06 Met het ophangen van de uithangborden, eind januari, veranderde de naam ook officieel in De Hofnar. ontvangen,’ zegt Herman. ‘Om te eten of te borrelen.’ Aanpassing van de decoratie was ook onvermijdelijk. De reclame-uitingen van sigarenmerk De Hofnar en de krijtborden met speciale menu’s zorgen voor de link met de zaak in Rotterdam. De warme sfeer is dezelfde, al is De Hofnar Maassluis met honderd zitplaatsen – en dat aantal kan, als er groepen zijn, worden uitgebreid naar 120 – een slag groter. De Hofnar Rotterdam heeft zeventig zitplaatsen. Herman staat in de zaak, is aanspreekpunt voor de gasten, en pendelt dagelijks heen en weer tussen Rotterdam en Maassluis. Cor is chef-kok en richt zich daarbij de komende tijd helemaal op de nieuwe aanwinst. Onbeperkt eten De menukaart is ook vrijwel identiek. Wat in Rotterdam succesvol is, moet ook in Maassluis aanslaan. De eerste weken sinds de nieuwe naam de gevel en ramen siert, lijken daarvan het bewijs. De drukte overtrof zelfs Hermans verwachtingen. ‘Ook hier hebben we goedkope menu’s. Dagmenu’s voor 7,50 euro en een 3-gangenmenu voor 17,50 euro.’ Op dinsdag kunnen gasten onbeperkt kipsaté eten (€ 9,50); op woensdag onbeperkt sliptong (€ 12,50) en op donderdag onbeperkt spareribs (€ 9,50). Van vrijdag tot en met zondag zijn er verrassende weekendspecialiteiten, die in prijs variëren. Op het krijtbord staat de Chef’s Own, het uitgebreidste en meest luxe menu. Dat kost € 29,50. De kwaliteit van de gerechten zou niet misstaan in een duur restaurant. Herman en Cor hebben echter bewust voor hun concept van een eetcafé gekozen. ‘Vanwege de goede prijs/kwaliteit-verhouding van de keuken en de informele sfeer. We zijn een “eetcaféplus”.’ De Hofnar organiseert – zowel in Rotterdam als in Maassluis – geregeld themaweekends. Zo was er in Rotterdam onlangs een Australian Weekend. Met gepaste aankleding van de zaak, bier van down under en gerechten van onder andere kangoeroe- en krokodillenvlees. Maassluis beleeft binnenkort zijn eerste themaweekend: De Hofnar gaat dan op z’n Zuid-Amerikaans. De Hofnar Maassluis is van dinsdag tot en met zondag geopend vanaf 12.00 uur. De keuken sluit doordeweeks om 22.00 uur en in het weekend om 23.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.dehofnar.nl.

Binnenvaartkrant