Views
3 years ago

2013-07

  • Text
  • Schepen
  • Schip
  • Maart
  • Onze
  • Jaar
  • Binnenvaartkrant
  • Marine
  • Boord
  • Nieuwe
  • Bedrijf

De Binnenvaartkrant 34

De Binnenvaartkrant 34 26 maart 2013 Een onafhankelijk tussenpersoon Overvliet Assurantiemakelaars B.V. Twentestraat 88 Tel. : (010) 411 95 95 3083 ( BD ) Rotterdam Fax: (010) 413 97 74 E-mail: mail@overvliet.nl www.overvliet.nl Mira Forti River Cruises en Restaurant The Beacon Kevin Romeijnders uit Maasbracht, telg uit een binnnenvaartgeslacht, is aan Mira Forti River Cruises en Restaurant The Beacon verbonden. Dat is de enige persoonlijke verbindende factor tussen beide ondernemingen; verder staan zij zakelijk geheel los van elkaar. Echter, er zijn nog meer raakvlakken. Lees en het wordt u duidelijk. Kevin Romeijnders en Jan van Sandijk, deze laatste ook geen onbekende in de binnenvaart, exploiteren al jaren een bedrijf dat zich bezighoudt met de aan- en verkoop van binnenschepen. In 2010 deed zich de gelegenheid voor het mps Fluvius te kopen. Het schip meet 70 bij 5,75 meter en is uitgerust met achttien 2-persoons- en twee 1-persoonshutten. Dat was de start van Mira Forti River Cruises. Schipper Kelvin Dieterman met jarenlange ervaring in de passagiersvaart met hotelaccommodatie werd voor de helft eigenaar. Hij is met vriendin Judith belast met de dagelijkse gang van zaken, bijgestaan door een vaste kok en enkele bemanningsleden. Jan van Sandijk en Kevin Romeijnders, de andere eigenaren, opereren wat de dagelijkse gang van zaken betreft op afstand. Deze formule bleek in de praktijk zeer succesvol; dus besloten zij in 2012 en 2013 een tweede en derde schip te kopen. De Princess meet 82 bij 9,50 meter, beschikt over 49 hutten en heeft een capaciteit van 102 passagiers. De laatste aanwinst, het mps Brilliant meet 63 bij 9,10 meter met een capaciteit van tachtig passagiers, verdeeld over veertig hutten. De Fluvius, Princess en Briljant beschikken alle drie over een gezellige lounge met bar, waar het goed toeven is, een uitstekend ingericht restaurant en een zonnedek. De hutten zijn van alle gemakken voorzien ondermeer met eigen douche en toilet, tv, airco en telefoon. Vanzelfsprekend staan aan boord van de schepen de gepassioneerde leiding en bemanningsleden in de bediening en de keuken voortdurend gereed om gasten een onvergetelijke reis te bezorgen en ook om het hen op culinair gebied aan niets te laten ontbreken. Op de Fluvius en Princess kan men ook fietsvakanties boeken. Het vaargebied van de Fluvius, Princess en Briljant omvat Nederland inclusief de Waddenzee, België en Duitsland. Op de sites van de boekingsbureaus Adelle Cruises in Hendrik-Ido-Ambacht, BTR Reizen in Loenen en KVS Tours in Bremerhaven is uitgebreide informatie te vinden zoals prijzen, reisduur, bestemming, inrichting inclusief foto’s en verder alles wat nuttig en noodzakelijk is om te weten. Restaurant The Beacon Maasgouw, waar Maasbracht en Wessem deel van uitmaken, biedt voor de culinaire genieter een keur aan restaurants. Kevin Romeijnders is daar een gepassioneerde bezoeker van. Dijvler Materiaal B.V. is gespecialiseerd in het vervaardigen van ankerlieren en tevens het adres voor de complete dekuitrusting. Rivierdijk 423 - 3372 BV Hardinxveld-Giessendam Tel. 0184-613150 - Fax 0184-618601 - www.da-capobv.nl - info@da-capobv.nl Nijverheidsstraat 30 3371 XE Hardinxveld- Giessendam Tel. 0184-615425 Fax. 0184-611141 info@dijvler.nl www.dijvler.nl Uw pompenspecialist voor de scheepvaart Ballasten / ontballasten – Ejectors . Drinkwatervoorziening – Hydrofoors . Zwart- en grijswater pompen – Dompelpompen Brandbluswater – Zelfaanzuigende centrifugaalpompen . Dekwas – Luchtgedreven membraanpompen Brandstof en smering – Tandradpompen . Dek layout – Kleppen en afsluiters . Pomp-onderdelen Service & Onderhoud All Pumps Holland B.V. Achterdijk 84a Tel. +31 (0) 345 621344 4243 TM Nieuwland Fax +31 (0) 345 599090 Nederland info@allpumpsholland.nl www.allpumpsholland.nl

De Binnenvaartkrant 35 26 maart 2013 met terrassen beidt plaats aan 130 bezoekers. De verdieping biedt daarnaast nog een plaats aan 150 personen en dus is Restaurant The Beacon uitstekend ingericht voor de ontvangst van gezelschappen zoals bruiloften, jubilea en zakelijke bijeenkomsten. Voor het komende seizoen staan ook een aantal themafeesten op het programma. 2013 cruisespecial Tot slot de ziel van een restaurant: de menukaart. Gekozen is voor een Belgisch-Franse keuken, bestemd voor een breed publiek met verse produkten en een optimale prijs-/ kwaliteitverhouding, waarbij iedereen zich goed voelt en geniet van het kunnen van de zwarte brigade. Zaterdag 23 maart opende de Restaurant The Beacon het seizoen 2013 met een ontvangst voor genodigden. Zaterdag 31 maart en maandag 1 april biedt Restaurant The Beacon een uitgebreide Paasbrunch van 11.30 tot 13.30 uur met soepen, voorgerechten en hoofdgerechten met vlees en vis en een keur van nagerechten voor € 24,95. Laat u verrassen. Restaurant Beacon is zeven dagen per week geopend van vanaf 10.00 uur ’s morgens en gelegen aan de Waage Naak 38 in Wessem, telefoon (0475) 77 70 30. Bij Mira Forti zag hij ook de andere kant van het horecavak en zijn uitdagingen. Toen de eigenaar van Restaurant The Beacon in de haven van Comfortparc Wessem een nieuwe exploitant zocht, was het deze ervaring die Kevin deed besluiten de toch niet geringe uitdaging aan te gaan. Samen met zijn broer Dimitri verzamelde hij een bemanning van horeca-experts om zich heen, die toevallig net als hij allemaal een binding met de binnenvaart hebben. Jeroen Boer belast zich met de vormgeving en de marketing, Patricia van Strien en Leonie Broer met hun jarenlange ervaring in de horeca met de exploitatie en de dagelijkse gang van zaken. Financieel adviesbureau Peters & van Sandijk is ingehuurd voor alle financiële aspecten van het restaurant. Chefkok Frank van der Maas van het mps Briljant verleende zijn gewaardeerde medewerking en culinaire expertise bij het opzetten van het restaurant en de menukaart. De nieuwe bemanning nam het interieur onder handen en richtte ook het terras opnieuw in met onder andere loungesets op het terras van de eerste verdieping. Kevin Romeijnders en zijn team zijn in het korte bestaan van Restaurant The Beacon de derde exploitant. Een restaurant exploiteren is al een uitdaging; de extra uitdaging is weer een bestendige klantenkring opbouwen. Aan de ambiance zal het niet liggen, Restaurant The Beacon biedt met zijn ligging aan het water, zijn terrassen, zijn magnifieke uitzicht op de haven, zijn gemoedelijke inrichting, waar je je direct thuisvoelt en de bereikbaarheid, ook voor jachten, de perfecte voorwaarden. Het restaurant Familie - Paasbrunch Zondag 31 maart & Maandag 1 april Op 1e en 2e paasdag organiseert restaurant “The Beacon” vanaf 11:30 tot 14:30 uur speciaal voor u een paasbrunch. Op 24 maart zal restaurant “The Beacon” in Wessem zijn heropend. "The Beacon" is een drijvend restaurant met terras in het schitterende decor van de Maasplassen. Met het riante uitzicht op het water en de boten in de haven van "Comfortparc Wessem" kunt u heerlijk genieten van smaakvolle gerechten. Ontvangst met bubbels en bites. - Wij nodigen u uit om een culinaire reis te maken in ons uitgebreide proeverijmenu dat bestaat uit land en zee voorgerechten, soepen, hoofdgerechten en spetterende zoete en hartige nagerechten. De diverse gerechten zullen worden vergezeld van brood en aardappel-groentegarnituren. Voor onze kleine gasten serveren wij aangepaste gerechten. Kinderen t/m 10 jaar 10,00 euro per persoon, kinderen t/m 4 jaar gratis. Waage Naak 38 6019 AA Wessem T 0475 777030 E info@the-beacon.nl €24, 95 per persoon

Binnenvaartkrant