Views
3 years ago

2012-12

  • Text
  • Jaar
  • Juni
  • Binnenvaart
  • Nieuwe
  • Binnenvaartkrant
  • Schip
  • Schepen
  • Rotterdam
  • Avalon
  • Onze

De Binnenvaartkrant 38 5

De Binnenvaartkrant 38 5 juni 2012 Open huis bij Pro Dutch Racing Pro Dutch Racing showde op zijn open dag, zaterdag 19 mei in Hendrik-Ido-Ambacht, wat er onder haar ‘motorkap schuilt en opent het valies ambitie in de kofferbak’! Er is een nieuwe motor. Brand new sponsors versterken het Camaroimago. Willemsen heeft de trailer van een functioneel en comfortabel interieur voorzien. Zonnig weer, hapjes, drankjes, rokjes en er was gelegenheid voor het publiek om de crew die altijd zorgt dat de Camaro in topconditie is, eens even aan te raken! Naast Robert Joosten zelf zijn dat Arjan van Bemmel, Jan Selles, Jaap Oonincx, Leon van der Linden, Michel Tooren en Anton Vink. Iets meer op de achtergrond maar even belangrijk zijn Patricia Joosten, Wim Verkerk, Elvira Teekman en Alexander Durinck, achtereenvolgens verantwoordelijk voor logistiek, PR, sponsoring en entertainment. aantal nieuwe sponsors melden”, aldus Robert Joosten aan de vooravond van het nieuwe seizoen. Pro Dutch Racing wist vorig seizoen weer door te dringen in de top-10 van het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap, de meest competitieve titelstrijd van het prestigieuze FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. De ambitie van Pro Dutch Racing reikt echter verder, zoals de lange lijst titels en successen (waaronder een zege en een tweede plaats in het FIA EK) al aangeeft. “We zijn naar Amerika gegaan en hebben daar een nieuwe motor samengesteld. Die leverde zoveel vermogen dat de testbank eronder bezweek. Vanaf de eerste race rijden we met de nieuwe motor; daarnaast beschikken we nu over een sterke reserve”, aldus Robert Joosten, die Pro Dutch Racing op koers houdt en de 3.000 pk sterke Camaro over de dragstrip stuurt. Een ander winterproject was de racetrailer. “We wilden het interieur opknappen, maar dat is een beetje uit de hand gelopen. Dankzij Willemsen Interieurbouw plus inzet van teamleden en vrienden is alles compleet vernieuwd. De living en het werkgedeelte zijn volledig nieuw ingericht en van opbergruimten voorzien. Tevens is de complete elektrische installatie vernieuwd. Niet alleen mooi maar ook zeer functioneel”, kan Joosten tevreden vaststellen. Zelfs de website van Pro Dutch Racing heeft een nieuwe stijl: www.produtchracing.com. Ambitie Het aftellen naar het Main Event, de eerste wedstrijd van het FIA Europees Pro Modified Kampioenschap, is begonnen. “Het laatste sleutelwerk en de fine-tuning worden afgerond om over twee weken 120 procent voorbereid aan de start van de eerste wedstrijd te staan. Tevens kunnen we met trots de komst van een flink (foto Johan de Witte) TECHNISCH INSTALLATIEBUREAU OECHIES BV Wij wensen Alcina S.A. een behouden vaart met het mts Pluto Wij wensen het mts Pluto en haar bemanning een behouden vaart Wij leverden en installeerden o.a. de navolgende apparatuur: • De complete electrische installatie met Oechies tweedraads plc-systeem en touch-screen bediening • Radio Holland nautische pakket • Tankmeet systeem Poe Poe !!! • Orlaco camera’s • Airco en overdrukinstallatie Op het mts Pluto leverden wij: 4 kanalenboegschroef, 1200 diam. Wij wensen Alcina S.A. veel succes en een behouden vaart. Brede Hilledijk 111 · 3072 NB Rotterdam · Telefoon (010) 297 39 99 www.oechies.nl

De Binnenvaartkrant 39 5 juni 2012 Rijzende ster aan de Hollandsche IJssel Wat goed is, komt snel. Dat spreekwoord is van toepassing op Sharon Tettero en Jos Grootscholten én op Restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel. Het jonge koppel (destijds 24 en 26 jaar) begon zijn eerste eigen zaak in de zomer van 2010. Amper anderhalf jaar later werden ze verrast met een Michelin-ster. Om in het jargon te blijven: de reputatie van Restaurant Perceel gaat als een komeet. Sharon Tettero en Jos Grootscholten liepen stage bij en werkten in toprestaurants in binnen- en buitenland. Ze kregen zo de kans in de keuken te kijken bij internationaal vermaarde zaken. Zoals bij Restaurant Noma in Kopenhagen, dat dit jaar voor de derde keer werd uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Straatsburg dit jaar gastheer terminalsconferentie De jaarlijkse Europese Conferentie over Inland Terminals wordt dit jaar in Straatsburg gehouden. Op 15 en 16 november wordt in de Franse stad, die qua overslagvolume de vierde binnenhaven van Europa is, onder andere gesproken over de uitbreidingsplannen van de Port Autonome de Strasbourg. Een belangrijk onderdeel van die plannen is een nieuwe terminal in Lauterbourg. De door het Belgische Confor georganiseerde conferentie zoomt in op het belang van inland containers en hun positie in logistieke netwerken. Connectivity is dit jaar het centrale thema. Meer informatie: www.inlandterminals.com ‘t Oude Raadhuis Ze waren nog jong, maar waren in 2010 toch klaar voor de grote stap: een eigen restaurant. Op hun zoektocht naar een geschikte locatie Jos Grootscholten en Sharon Tettero. (foto Angela Buser) kwamen ze op de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel terecht. Daar namen ze een restaurant over dat was ondergebracht in het tien jaar eerder gerestaureerde voormalige gemeentehuis: ’t Oude Raadhuis. In het oudste deel van Capelle, aan de dijk met uitzicht op en een terras aan de Hollandsche IJssel. Ze woonden zelf in het Westland en kenden Capelle en omgeving nauwelijks, maar waren meteen verkocht. “Het was twee jaar eerder opnieuw ingericht, met dit prachtige plafond en die zwart geverfde balken”, vertel Sharon, die voor de bediening verantwoordelijk is. Jos heeft de regie in de keuken. “We hoefden er maar weinig aan te doen. Het voornaamste was nieuw meubilair.” Wat hen ook beviel was dat het restaurant niet al te groot (34 couverts) en knus is. Het concept stond hen helder voor ogen: “Eten van de hoogste kwaliteit en verrassende gerechten en combinaties. Op niveau, maar niet stijf. Vandaar dat Restaurant Perceel is gevestigd in ’t Oude Raadhuis op de dijk. (foto Angela Buser) we geen linnen op tafel hebben. De inrichting is rustig, eenvoudig. De bediening is informeel – we hebben allemaal jonge medewerkers, die net zo enthousiast zijn als wijzelf.” Eendenlever Hun liefde voor culinaire kwaliteit en hun buitenlandse avonturen zijn terug te zien in Jos’ gerechten. Sharon vertelt: “We hebben een Frans-internationale keuken. De basis is Frans, maar met invloeden uit bijvoorbeeld Scandinavië en Spanje. Van al die stages pak je iets mee.” Hoewel er niets valt af te dingen op de à la carte-spijzen (voorgerechten vanaf € 21,50; hoofdgerechten vanaf € 32,-) zijn de menu’s – die elke acht weken worden vernieuwd – veruit favoriet. Het Menu Perceel (€ 49,50) bestaat uit vier gangen. Het Surprisemenu (€ 69,50) bestaat uit zes kleinere gerechten, waaronder de specialiteit van de chef: eendenlever. Voor de lunch is er eveneens een menu. Dat kost € 45,- en telt vier gangen. “Het is in te korten als gasten echt weinig tijd hebben, maar de keuken werkt rap en de gerechten zijn licht verteerbaar. Vier gangen is dus echt wel te doen tussen de middag, ook voor druk bezette zakenmensen.” JOECHJACHEN Een serie over horeca aan het water | door Martin Dekker Michelin-ster De lof van Michelin kwam afgelopen november totaal onverwacht. Bijzonder is dat Restaurant Perceel zijn eerste ster al zo kort na de start ontving. Jos, Sharon en hun team zijn er nog steeds verguld mee. “We hebben die ster puur te danken aan het eten. Al vond ik het wel een mooie erkenning dat in de toelichting van Michelin ook stond dat we ‘topbediening’ hebben. Voor gasten is toch de totale beleving van belang. Als de gerechten heerlijk zijn, maar de bediening chagrijnig rondloopt, hebben de gasten geen perfecte avond en zullen ze niet snel terugkomen.” Dat heel veel gasten dat wél doen, bewijst dat Restaurant Perceel zowel culinair als wat sfeer betreft de juiste snaar weet te raken. En die gasten komen uit een groot gebied. “Niet alleen uit Capelle. We blijken een heel groot achterland te hebben: Nieuwerkerk, Gouda, Krimpen, en ook uit Rotterdam komen veel mensen. Je bent hier zo vanuit de stad.” De Michelin-ster heeft veel extra klandizie opgeleverd. “Ongelooflijk hoeveel mensen daarop afkomen.” Heel prettig voor de jonge horecaondernemers, zeker in het licht van de economische crisis, die zich ook in hun branche doet voelen. “Het is druk, maar gezellig druk. We hoeven bijna ADVERTENTIE Kom onze sfeer proeven! T. 078 681 23 21 info@deheerenvananbacht.nl www.deheerenvanambacht.nl Restaurant Perceel geen nee te verkopen. Op zaterdag is het wel verstandig een paar weken van tevoren te reserveren, maar gelukkig hebben we op andere dagen normaal gesproken gewoon plek.” Restaurant Perceel is van woensdag tot en met zondag geopend. Zowel voor lunch (behalve op zaterdag) als diner. Op maandag en dinsdag bestaat de mogelijkheid voor bedrijven of gezelschappen het restaurant exclusief af te huren voor een zakelijk diner of een feestje. Restaurant Perceel Dorpsstraat 3 2902 BC Capelle aan den IJssel (010) 227 19 22 www.restaurantperceel.nl De rundertartaar is een van de favoriete à-la-carte-gerechten. ADVERTENTIE Heeft u iets te vieren? Ga gezellig varen!! bruiloften, recepties, opleveringen, personeelsfeesten T 0181-626126 F 0181-624702 www.partyschepen.org NT Dagen Op 5 en 6 juni organiseert Nieuwsblad Transport de NT Dagen. Het nieuwe evenement voor transport en logistiek vindt plaats in Ahoy Rotterdam. Het bestaat uit een beurs en een congresgedeelte. Er zijn meer dan 35 workshops. Daar komen onderwerpen aan de orde als: ‘Havens: kijken naar intermodale bereikbaarheid’, ‘Terminalcapaciteit Maasvlakte 2’, ‘Tarieven in de lijnvaart’ en ‘Maasvlakte 2: uitdagingen voor het spoorvervoer’. Op dinsdag 5 juni is de beurs open van 09.30 tot 19.00 uur; op woensdag 6 juni van 09.30 tot 18.00 uur. De toegang tot de NT Dagen is kosteloos bij aanmelding op www.ntdagen.nl en met vermelding van de registratiecode NT084V. AGENDA Open dag Prins Hendrik Internaat 6 juni Nieuwegein Jaarcongres Koninklijke Schuttevaer 8 juni Emmerich Open huis Meander Nijmegen 8 en 10 juni Nijmegen en Velp Open Havendag Werkendam 23 juni Werkendam Kijk voor meer evenementen op www.binnenvaartkrant.nl. Dagelijks open vanaf 11:00 ADVERTENTIE www.SCALDIANA.be brasserie - restaurant Rupelmonde • Feesten en scheepsdopen tot 300 personen • Ideaal gelegen naast de werf • Mooi terras met uniek zicht over de Schelde Gelaagstraat 55 . 9150 Rupelmonde Tel/Fax: 03 774 45 56 . GSM: 0478 27 54 56

Binnenvaartkrant